maanantai 25. toukokuuta 2015

24.-25. uusi viikko alkamassa

Sunnuntai 24.5

Sade jatkui koko yön. Nousimme kymmenen jälkeen ylös ja söimme kunnon aamiaisen: munaa, kinkkua ja sämpylää…
Puolen päivän maissa sade vihdoin taukosi ja pääsimme laittamaan sadekatosta sitloodan päälle suojaksi. Alkuviikollahan talvipressu antoi suojan, vaan nyt se oli jo otettu pois veneen päältä. Meillä on aiemmin ostettu suuri (5x4m) pressu, josta suunnittelimme katosta. Ja hyvinhän tuo palvelee, kun taitoimme sen kaksinkerroin. Sadekatos ulottuu nyt takaa mastotelineestä 2,5 metriä eteen, hieman sprayhoodin etupuolelle. Oikeastaan hieman liian eteen ajatellen veneeseen kulun vaikeutta..
Tänään tarkistin www.elwis.de -palvelusta Tonavan vedenkorkeuksia. Näyttäisi siltä, että Passausta tänne alajuoksulle vedenkorkeus on tänäänkin lisääntynyt. Onneksemme taitaa olla niin, että Passaun yläpuolisilla Pegel-mittausasemilla veden korkeudet ovat jo laskussa. Tämä tarkoittaisi sitä, että jos sateet nyt loppuvat, niin pääsisimme aloittamaan matkamme Tonavaa vastavirtaan muutaman päivän päästä.
Korkealla vedellä on kahtalainen merkitys meille: Jos vettä on enemmän kuin normaalisti, niin pääsemme rantautumaan useampaan satamaan kuin viime kesänä. Kuitenkin korkea vedenpinta lisää joen virtaamaa ja hidastaa, jopa saattaa estää etenemisemme latvavesille päin, jokea ylös. Kun matkanteko hidastuu, täytyy meidän päästä yöpymään paljon useammin kuin viime kesänä, myötävirtaan kulkiessamme. Ja korkeampi vedentaso antaa onneksemme lisää mahdollisuuksia sopivan marinan löytämiseen. Viime kesänä ajoimme päivässä Passausta tänne Schlögeniin. Nyt olemme laskeskelleet, että tarvitsemme vastavirran takia matkalla pari yöpymistä.

Maanantai 25.5.

Aamulla herätessämme ei satanut ja aurinkokin alkoi kurkkia puolen päivän maissa. Saimme laitettua aurinkopaneelit paikoilleen, Kapu vaihtoi lepuuttajiin naruja ja minä sidoin tuulisuojat paikoilleen kaidetolppiin ja varvaslistaan. Kun sade sitten neljän aikaan taas alkoi, menimme sisätöihin. Kapu laittoi keulaan toisenkin led-nauhan, ensimmäisen hän oli laittanut jo eilen. Minä purin koneelle kamerasta lauantaisen ilotulituksen kuvat. Veneen oviaukossa roikkuen olin kuvannut kymmeniä ruutuja taivaalla räjähteleviä raketteja ja sain jopa muutaman melkein onnistuneen kuvan julkaistavaksi. Hotellilla ja rannoilla oli paljon väkeä juhlimassa (helluntaitako?) ja ilotulitus oli ilmeisesti meluisan illan kohokohta.


 Me emme ole jaksaneet tietenkään osallistua enää kymmenen jälkeen iltaisin mihinkään, joten kuvasin paukkuvaa taivasta yöpuvussa ”kotoa käsin”.

Nyt menemme viemään talven vihertämät köydet pesuun ja käymme hotellilla katsastamassa taas netistä Tonavan veden korkeuksia…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti