keskiviikko 19. elokuuta 2015

3.-4.8. Muutama päivä lisää

Tämänkin jutun kuvat kannattanee katsoa suurina. Klikkaa siis jotain kuvaa ja saat kaikki kuvat katsottavaksesi kunnon koossa...

Maanantai 3.8. Kaupunkikierroksella


Aamulla lähetin onnittelutekstarin 12 vuotta täyttävälle Matiakselle!
Tänään oli vuorossa Brandenburgin kaupunkikierros pyöräillen. Katsastimme ensin ainakin 4 kirkkoa, joista yhdessä oli mielenkiintoinen urkukonsertti (video myöhemmin) ja yhdessä entisessä kirkossa oli puutarhanäyttely upeine kukkineen. Vanhalla Raatihuoneella oli Roland-patsas koko komeudessaan ja St. Gothard-kirkossa paljon upeaa nähtävää. Paluumatkalla kuvasin vielä sulun uudesta näkökulmasta ja kukikasta yksityispihaa.

Roland-patsas Brandenburgin vanhalla raatihuoneella

Lasimaalaus Brandenburgin St. Gothad-kirkossa
Bandenburgin Vorstadtschleuse uudesta näkökulmasta


Keksimme hyvän idean ja kävimme satamakonttorissa maksamassa pienen moottoriveneen 4 tunnin vuokran huomiseksi.

Tiistai 4.8. Moottoriveneilemässä...


Lähdimme kymmenen aikaan motoroimaan. Olimme vuokranneet 5 heppasen pienen paatin neljäksi tunniksi ja aloitimme puksuttelemalla Havel-jokea ylävirtaan. Olimme nyt siis Joella, emme kanavassa. Olimme Mittelland-kanavasta siirtyneet Elben Kuivasillan jälkeen Elbe-Havel-kanavaan, ja Silokanavan jälkeen olimme Havel-joella.


 Pienen matkan päästä joki haarautui kohti Brandenburgin keskustaa ja me käännyimme sinne. Kapu nautiskeli heinäisten rantojen mataluudesta; paikoista, joihin purjeveneellämme ei koskaan pääse. Minua hieman pelotti veden vähyys, vaikka tiesin veneen syväyksen olevan vain puolen metrin luokkaa.


Kiersimme veneellä kaikki kaupungin keskustan vesiväylät ja ihailimme rakennettuja ja rakentamattomia rantoja sekä erikoisia vesikulkuneuvoja.

Rakentamatonta rantaa

Rakennettua rantaa

Rakennettua rantaa

Saksassa voi vuokrata erilaisia uivia taloja, ja niitä näkee täällä päin tosi paljon... 

Sulutimme myös kerran, Stadtschleuse Branderburg, 1,2 m alas, Käväisimme myös Silokanavan ja joen yhtymäkohdan pohjoispuolella olevalla Beetsee-järvellä, jossa näytti olevan paljon mielenkiintoista. Takaisin Marina Haveliin mennessä jouduimme taas suluttamaan metrin ylöspäin, vaan nyt nousu meni melko sujuvasti.
Myöhemmin päivällä pesin muutaman koneellisen pyykkiä ja illalla hikoilimme edelleen sekä valmistauduimme jatkamaan matkaa aamusella...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti